Renovatie

 • living differently

  living differently

  In deze charmante tuinwijk uit de jaren ’60 zien alle woningen er op het eerste zicht hetzelfde uit. Niettemin werden her en der inmiddels een aantal woning aangepast aan de huidige bouwfysische noden, doch steeds in de geest van de destijds opgerichte woningen. Ook bij deze renovatie werd de uiterlijke verschijningsvorm van de woning grotendeels behouden om geen afbreuk te doen aan de integratie van de woning in het straatbeeld. Evenwijdig met de zijgevel links werd een nieuwe wand geplaatst als drager voor een luifel die het bestaande hoofdgebouw omarmt . Op de luifel werd een houten volume geplaatst dat dieper ligt ten opzichte van de voorgevel teneinde het oorspronkelijke hoofdvolume te laten domineren. Door het plaatsen van verticale lamellen op het gelijkvloers en een glazen inkompartij wordt het zicht op de bestaande voorgevel van de woning gefilterd maar blijft de gevel toch waarneembaar. Hierdoor ontstaat een evenwicht tussen oud en nieuw.
 • Twice as nice

  Twice as nice

 • In the picture

  In the picture

  In hun zoektocht naar een nieuwe locatie voor hun fotostudio, liet fotografe Emily Vandenbroucke haar oog vallen op een te renoveren vrijstaande woning met commerciëel interessante ligging langsheen een invalsweg naar Brugge. Naast ruimte voor een professionele fotostudio moest het pand tevens hun nieuwe thuis worden. Uitgangspunt voor het concept van de woning, was een 3 meter hoge fotostudio. Deze ruimte integreren in de bestaande woning was niet mogelijk. Een uitbreiding van het gelijkvloers achter de bestaande woning, ten koste van leefruimte, was evenmin wenselijk. Daarom was de keuze al snel gemaakt om de fotostudio ondergronds te bouwen, achter de bestaande woning en onder de nieuwe leefruimte. Hiertoe werd de leefruimte boven de fotostudio maximaal opgetild, zodat de ondergronds diepte kon beperkt worden. En dus werd het gelijkvloers van de bestaande woning integraal ingericht als commerciële ruimte met toegang tot de ondergrondse fotostudio. De verdieping van de bestaande woning behuist het nachtgedeelte. Achteraan de bestaande woning kwam een nieuwe uitbreiding met leefruimte, open keuken en buitenpatio met zicht op het omliggende landbouwgebied. Foto’s: www.fotodesignemily.be
 • something old, something new

  something old, something new

  Deze vervallen fabrieksruimte in de tuin van het ouderlijk huis van de eigenaars werd volledig gestript en ontdaan van alle bouwvallige aanbouwen . Enkel het hoofdvolume van 29m00x5m00 werd behouden en uitgebreid met een woonkeuken aan de tuinzijde. Op het gelijkvloers wonen de eigenaars terwijl de verdieping omgebouwd werd tot een ruime kantoorruimte met een aparte toegang. Binnenin werd het industrieel karakter behouden. Alle betonstructuren, zoals het plafond met plankenbekisting, zijn nog zichtbaar en voor de vloer werd gekozen voor een gepolierde beton.
 • living @ the seaside

  living @ the seaside

  Deze woning uit de jaren ’60 ligt midden de duinen van Oostduinkerke, op een boogscheut van de zee. Gezien zowel de eigenaars als hun kinderen en kleinkinderen graag gebruik maken van deze vakantiewoning, kon een nieuwe look niet uitblijven. Zonder de bestaande structuur te wijzigen werd een soort van schild rond de woning gevouwen waardoor de villa werd omgevormd tot een trendy zomerhuis.
 • Work @ home

  Work @ home

  Een gedeelte van deze bestaande landelijke woning werd afgebroken om plaats te ruimen voor een nieuw volume waarin het advocatenkantoor van de bouwheer kon worden gehuisvest. De houten aanbouw werd zodanig ontworpen om niet te concurreren met de bestaande woning. Het doel was om een uitbreiding te bedenken met een hedendaagse uitstraling in harmonie met de landelijke woning. Resultaat is een laag ondergeschikt volume met uitsluitend gebruik van houten gevelbekleding.
 • two becomes one

  two becomes one

 • mercedes

  mercedes