Nieuwbouw

  • villa botanica

    villa botanica

    Deze woning situeert zich in het hart van de Brugse tuinbouwstreek. Gezien de zuidwest georiënteerde tuin en het mooie tuinzicht achteraan, werden de leefruimte en de slaapkamers integraal gericht naar de tuinzijde. Op het gelijkvloers omvat de woning een ruime leefruimte met open keuken, bijkeuken, bureel en dubbele garage. De keuken geeft toegang tot het overdekt terras. Op de verdieping bevinden zich de 4 slaapkamers en ruime badkamer. Alle slaapkamers hebben plafondhoge ramen die toegang geven tot een dakterras. Als gevelbekleding is gekozen voor houten verticaal latwerk op het gelijkvloers en witte crepi op de verdieping. Dit alles in combinatie met witte ramen en dakranden. De woning is bijna energie neutraal (E-peil 6!) door het gebruik van geothermische warmtepomp, zonnepanelen, passieve koeling, ventilatiesysteem D, dubbel zonwerend glas k 0,6 – g 0,40.
  • wood black & white

    wood black & white

    Deze woning is ontworpen voor een jong gezin met 2 kinderen, gebouwd op een perceel van 930 m² met zicht op een kasteeltuin. Gezien de zuidwest georiënteerde tuin en het open zicht achteraan, werden de leefruimte en de slaapkamers integraal gericht naar de tuinzijde. Op het gelijkvloers omvat de woning een ruime leefruimte met open keuken, bijkeuken, polyvalente ruimte en dubbele garage. De keuken geeft toegang tot het overdekt terras met annex zwembad. De zwevende luifel loopt door ter hoogte van de rechter zijgevel en vormt een carport die plaatse biedt aan 2 wagens. Op de verdieping bevinden zich de 3 slaapkamers, waarbij de master bedroom werd opgevat als een ruime hotelkamer met geïntegreerde dressing en badkamer. De badkamer geeft toegang tot een patio met buitendouche. Alle slaapkamers hebben plafondhoge ramen die toegang geven tot een dakterras. Als gevelbekleding is gekozen voor houten verticaal latwerk op het gelijkvloers en witte crepi op de verdieping. Dit alles in combinatie met zwarte ramen en dakranden. De woning is bijna energie neutraal (E-peil lager dan 30) door het gebruik van geothermische warmptepomp, zonnepanelen, passieve koeling, ventilatiesysteem D, dubbel zonwerend glas k 1,0 – g 0,50.
  • white & pure

    white & pure

    Deze ruime woning met kantoor (bouwzone 12m00x20m00) kan best worden omschreven als strak en puur. Zonder in te boeten aan functionaliteit en gezelligheid, zijn er enkel rechte lijnen in terug te vinden en kleurt de woning overwegend wit. De gesloten voorgevel doet niets vermoeden van de grote openheid en transparantie binnenin. De leefkeuken is zuid georiënteerd met grote glaspartijen en zicht op de tuin; de slaapkamers zijn oost georiënteerd met rechtstreekse toegang tot het dakterras en met zicht op de patio.
  • living in a box

    living in a box

    Het concept van de woning is eenvoudig: een volume van 15m00 x 15m00 waar stukken werden uitgesneden in functie van lichtinval en oriëntatie. De uitdaging was om de leefruimte te oriënteren op de tuin (oost gericht) en er toch de ganse dag zonlicht te hebben. Vandaar het idee om een opening te maken in het dak waardoor enerzijds een binnentuin (zuid gericht) en anderzijds een dakterras (west gericht) is ontstaan die de zon toelaat tot 's avonds diep in de leefruimte binnen te dringen. De indeling van de woning is open. Ruimtes zoals leefruimte, slaapkamer en badkamer vloeien in elkaar over, maar kunnen toch van elkaar afgeschermd worden. Het interieur is licht en ruimtelijk opgevat met grote glaspartijen en vides. Er is bijna uitsluitend gebruik gemaakt van plafondhoge schuifdeuren waardoor een loftgevoel en een groot visueel doorzicht ontstaat doorheen de woning. Op verschillende plaatsen in de woning kan zowel de volledige lengte, breedte als hoogte ervaren worden.
  • Sophie's choice

    Sophie's choice

    Dit bouwperceel was ooit de tuin van een modernistische villa uit de jaren 60. Vandaag staat hier een nieuwe tijdloze witte garden villa. De zuidwest oriëntatie aan de straatzijde heeft er doen voor kiezen om de woning zo diep mogelijk op het perceel in te planten, om in elk seizoen maximaal van de tuin te kunnen genieten. Een lange witte tuinmuur is letterlijk en figuurlijk de drager van de woning. Enerzijds begeleidt deze muur de bezoeker naar de inkomhal, die zich onconventioneel aan de achterzijde van de woning bevindt. Tegelijk belet ze de inkijk in de tuin en garandeert ze de privacy van de bewoners. Anderzijds “draagt” deze muur het witte volume van de verdieping. Parallel met de tuinmuur werd aan de tuinzijde een glazen box als het ware van onder het witte volume geschoven. De glazen box huisvest het hart van de woning, namelijk de keuken die bijna letterlijk in de tuin staat met aanpalend een cosy zuid gericht zonneterras. Het interieur is licht en ruimtelijk met grote glaspartijen en hoge plafonds. Er is bijna uitsluitend gebruik gemaakt van plafondhoge schuifdeuren waardoor een groot visueel doorzicht ontstaat doorheen de woning. Op verschillende plaatsen in de woning kan zowel de volledige lengte, breedte als hoogte ervaren worden. Dankzij een uitgepuurde technische installatie met warmtepomp, zonnepanelen en zonneboiler is deze woning zeer energiebewust, wat resulteert in een laag K- en E-peil.
  • Minus 1

    Minus 1

  • villa M

    villa M

  • Concrete | Wood

    Concrete | Wood

    Het concept van de woning is opgevat als 2 volumes die verschoven werden ten opzichte van elkaar. Het onderste volume werd afgewerkt met industriële betonpanelen, het bovenste volume met houten gevelbekleding. Ook binnenin werden bepaalde muren in zichtbaar beton gelaten of afgewerkt met een houten gevelbekleding, wat zorgt voor een continuïteit tussen binnen en buiten. De garage is opgevat als een polyvalente ruimte die tevens dienst doet als fotostudio. Naast de garage bevindt zich een overdekte ruimte die enerzijds kan gebruikt worden als carport, maar ook als overdekt terras. Ter hoogte van de achtergevel van de woning werd een waterpartij geïntegreerd in het ontwerp die een speelse spel van licht reflecteert op het plafond van de leefruimte. Alle voorzieningen werden getroffen om in de toekomst gemakkelijk een warmtepomp en zonnepanelen te installeren.
  • white window

    white window

    Deze ruime eengezinswoning in de tuin van een kunstzinnig museum , is een oase van rust. Op een perceel van bijna 4.000 m² vormen de verschillende "buitenramen" een kijker op de landschappelijke omgeving en omkaderen ze de natuur. De woning heeft een L-vormig grondplan dat het ruime zonneterras omarmt. Hier is het aangenaam vertoeven met zicht op de rijen knotwilgen en de prachtige landelijke tuin van het museum. Door de plafondhoge glaspartijen van de leefruimten vervaagt de overgang tussen binnen en buiten en valt daglicht overvloedig binnen. Hier overzie je het volledige perceel en ver daarbuiten ... Dankzij een uitgepuurde technische installatie met warmtepomp, zonnepanelen en zonneboiler is deze woning zeer energiebewust, wat resulteert in een K-peil van 41 en een E-peil van 24.
  • under the oak tree

    under the oak tree

  • Upstairs downstairs

    Upstairs downstairs

    Geen twee woningen zijn dezelfde, immers, elk bouwproject kadert steeds in een welbepaalde context. Ook voor deze woning golden enkele welbepaalde randvoorwaarden. Zo is het bouwperceel gelegen in een binnengebied waardoor slechts één bouwlaag was toegestaan met een beperkte kroonlijsthoogte. En dus hadden we de keuze om een uitgespreid, ruimteverslindend grondplan te ontwikkelen met alle functies op het gelijkvloers, dan wel om er voor te kiezen om enkele functies “ondergronds” te voorzien met bijgevolg een maximaal tuinbehoud. De keuze was dan ook snel gemaakt! De gelijkvloerse bouwlaag werd maximaal “opgetild” teneinde het slaapgedeelte half ondergronds te ontwikkelen met grote raampartijen uitkijkend op een ruimte buitenpatio die op zijn beurt met een buitentrap verbonden is met de tuin. Op die manier heeft het slaapgedeelte geenszins het gevoel zich “ondergronds” ondergronds te bevinden, wel integendeel! Het gelijkvloers vormt één uitgestrekte leefruimte met leefkeuken en met in het verlengde een overdekte terras annex zwembad. De grote raampartijen kijken uit op een balkonterras en geven een mooie belvédère op de tuin.
  • Nimis

    Nimis

  • Shades of white

    Shades of white

  • box²

    box²

    Het uitgangspunt voor deze ruime woning zijn twee volumes, op elkaar geplaatst en van elkaar verschoven. De volumes omvatten een aantal patio’s die de woning enerzijds voorzien van een overvloed aan licht en anderzijds een luchtige sfeer creëren. De patio aan de voorzijde brengt de bezoeker in een semi-private buitenruimte die leidt naar de inkomdeur. Tegelijk geeft ze licht aan de TV-ruimte zonder privacy prijs te geven. De patio aan de achterzijde is een zonneterras met zicht op de tuin en waarrond leefkeuken, eethoek en haardruimte zijn georganiseerd. De trap tussen haardruimte en TV-hoek leidt discreet naar een werkruimte op de verdieping die in verbinding staat met de leefruimtes door een royale vide. Ze geeft een verrassend uitzicht op patio en tuin. Door 20 cm dikke isolatie in de buitenmuren, luifels op de zuid-west georiënteerde gevels en zonwerende beglazing kan ook op warme zomerdagen optimaal genoten worden van de grote glaspartijen.
  • industrial offices

    industrial offices

    Deze annex bij een bestaand bedrijf voor landbouwmachines in ambachtelijke zone, biedt een oplossing voor een gebrek aan opslagruimte voor het bedrijf in combinatie met een nieuwe hedendaags strak bureelgebouw. Hoewel de bedrijfsruimte het grootste deel van het volume inneemt is ze visueel toch ondergeschikt aan de kantoren die met zijn grote glaspartijen en terrassen een prachtig uitzicht biedt op de omliggende weilanden en geenszins inboet aan architecturale kwaliteit.
  • function follows form

    function follows form

    De bouwheer heeft een voorliefde voor strakke lijnen en streeft vooral naar functionaliteit binnen de woning. De grondoppervlakte van 10m00x15m00 werd optimaal benut om plaats te bieden aan een ruime living met annex leefkeuken, 4 kamers en een master bedroom met ensuite dressing en badkamer. De woning valt op door zijn gesloten voorzijde met de donkergrijze beton lamellen, de donkergrijze gelijmde gevelsteen en zijn zwarte buitenschrijnwerk. Alle materialen werden zorgvuldig geselecteerd teneinde een harmonieus geheel van bij elkaar passende grijstinten te bekomen.