“living differently”

 

In deze charmante tuinwijk uit de jaren ’60 zien alle woningen er op het eerste zicht hetzelfde uit. Niettemin werden her en der inmiddels een aantal woning aangepast aan de huidige bouwfysische noden, doch steeds in de geest van de destijds opgerichte woningen.
Ook bij deze renovatie werd de uiterlijke verschijningsvorm van de woning grotendeels behouden om geen afbreuk te doen aan de integratie van de woning in het straatbeeld.
Evenwijdig met de zijgevel links werd een nieuwe wand geplaatst als drager voor een luifel die het bestaande hoofdgebouw omarmt . Op de luifel werd een houten volume geplaatst dat dieper ligt ten opzichte van de voorgevel teneinde het oorspronkelijke hoofdvolume te laten domineren.
Door het plaatsen van verticale lamellen op het gelijkvloers en een glazen inkompartij  wordt het zicht op de bestaande voorgevel van de woning gefilterd maar blijft de gevel toch waarneembaar. Hierdoor ontstaat een evenwicht tussen oud en nieuw.