“In  the picture”

 

In hun zoektocht naar een nieuwe locatie voor hun fotostudio, liet fotografe Emily Vandenbroucke haar oog vallen op een te renoveren vrijstaande woning met commerciŽel interessante ligging langsheen een invalsweg naar Brugge. Naast ruimte voor een professionele fotostudio moest het pand tevens hun nieuwe thuis worden. Uitgangspunt voor het concept van de woning, was een 3 meter hoge fotostudio. Deze ruimte integreren in de bestaande woning was niet mogelijk. Een uitbreiding van het gelijkvloers achter de bestaande woning, ten koste van leefruimte, was evenmin wenselijk. Daarom was de keuze al snel gemaakt om de fotostudio ondergronds te bouwen, achter de bestaande woning en onder de nieuwe leefruimte. Hiertoe werd de leefruimte boven de fotostudio maximaal opgetild, zodat de ondergronds diepte kon beperkt worden. En dus werd het gelijkvloers van de bestaande woning integraal ingericht als commerciŽle ruimte met toegang tot de ondergrondse fotostudio. De verdieping van de bestaande woning behuist het nachtgedeelte. Achteraan de bestaande woning kwam een nieuwe uitbreiding met leefruimte, open keuken en buitenpatio met zicht op het omliggende landbouwgebied.

Fotoís: www.fotodesignemily.be