“wood black & white”

 

Deze woning is ontworpen voor een jong gezin met 2 kinderen, gebouwd op een perceel van 930 m² met zicht op een kasteeltuin.

Gezien de zuidwest georiënteerde tuin en het open zicht achteraan, werden de leefruimte en de slaapkamers integraal gericht naar de tuinzijde. Op het gelijkvloers omvat de woning een ruime leefruimte met open keuken, bijkeuken, polyvalente ruimte en dubbele garage.

De keuken geeft toegang tot het overdekt terras met annex zwembad. De zwevende luifel loopt door ter hoogte van de rechter zijgevel en vormt een carport die plaatse biedt aan 2 wagens.

Op de verdieping bevinden zich de 3 slaapkamers, waarbij de master bedroom werd opgevat als een ruime hotelkamer met geïntegreerde dressing en badkamer.

De badkamer geeft toegang tot een patio met buitendouche.

Alle slaapkamers hebben plafondhoge ramen die toegang geven tot een dakterras.

Als gevelbekleding is gekozen voor houten verticaal latwerk op het gelijkvloers en witte crepi op de verdieping. Dit alles in combinatie met zwarte ramen en dakranden.

De woning is bijna energie neutraal (E-peil lager dan 30) door het gebruik van geothermische warmptepomp, zonnepanelen, passieve koeling, ventilatiesysteem D, dubbel zonwerend glas k 1,0 – g 0,50.