“Sophie's choice” 

 

 

Dit bouwperceel was ooit de tuin van een modernistische villa uit de jaren 60.
Vandaag staat hier een nieuwe tijdloze witte garden villa.

De zuidwest oriëntatie aan de straatzijde heeft er doen voor kiezen om de woning zo diep mogelijk
op het perceel in te planten, om in elk seizoen maximaal van de tuin te kunnen genieten.

Een lange witte tuinmuur is letterlijk en figuurlijk de drager van de woning.
Enerzijds  begeleidt deze muur de bezoeker naar de inkomhal, die zich onconventioneel aan de
achterzijde van de woning bevindt. Tegelijk belet ze de inkijk in de tuin en garandeert ze de privacy van de bewoners.
Anderzijds “draagt” deze muur het witte volume van de verdieping.

Parallel met de tuinmuur werd aan de tuinzijde een glazen box als het ware van onder het witte volume geschoven.
De glazen box huisvest het hart van de woning, namelijk de keuken die bijna letterlijk in de tuin staat met
aanpalend een cosy zuid gericht zonneterras.  

Het interieur is licht en ruimtelijk met grote glaspartijen en hoge plafonds. Er is bijna uitsluitend gebruik gemaakt
van plafondhoge schuifdeuren waardoor een groot visueel doorzicht ontstaat doorheen de woning.
Op verschillende plaatsen in de woning kan zowel de volledige lengte, breedte als hoogte ervaren worden.

Dankzij een uitgepuurde technische installatie met warmtepomp, zonnepanelen en
zonneboiler is deze woning zeer energiebewust, wat resulteert in een laag K- en E-peil.