[browser=msie]&&[version=9] page.headTag = [end]



 

“living in a box”

Het concept van de woning is eenvoudig: een volume van 15m00 x 15m00 waar stukken werden uitgesneden in functie van lichtinval en oriëntatie.

De uitdaging was om de leefruimte te oriënteren op de tuin (oost gericht) en er toch de ganse dag zonlicht te hebben. Vandaar het idee om een opening te maken in het dak waardoor enerzijds een binnentuin (zuid gericht) en anderzijds een dakterras (west gericht) is ontstaan die de zon toelaat tot 's avonds diep in de leefruimte binnen te dringen.

De indeling van de woning is open. Ruimtes zoals leefruimte, slaapkamer en badkamer vloeien in elkaar over, maar kunnen toch van elkaar afgeschermd worden.

Het interieur is licht en ruimtelijk opgevat met grote glaspartijen en vides. Er is bijna uitsluitend gebruik gemaakt van plafondhoge schuifdeuren waardoor een loftgevoel en een groot visueel doorzicht ontstaat doorheen de woning. Op verschillende plaatsen in de woning kan zowel de volledige lengte, breedte als hoogte ervaren worden.