“Concrete | Wood” 

 

 

Het concept van de woning is opgevat als 2 volumes die verschoven werden ten opzichte van elkaar.
Het onderste volume werd afgewerkt met industriële betonpanelen, het bovenste volume met houten gevelbekleding.
Ook binnenin werden bepaalde muren in zichtbaar beton gelaten of afgewerkt met een houten gevelbekleding,
wat zorgt voor een continuïteit tussen binnen en buiten.

De garage is opgevat als een polyvalente ruimte die tevens dienst doet als fotostudio. Naast de garage bevindt
zich een overdekte ruimte die enerzijds kan gebruikt worden als carport, maar ook als overdekt terras.
Ter hoogte van de achtergevel van de woning werd een waterpartij geïntegreerd in het ontwerp die een
speelse spel van licht reflecteert op het plafond van de leefruimte.

Alle voorzieningen werden getroffen om in de toekomst gemakkelijk een warmtepomp en zonnepanelen te installeren.