“box²”

 

Het uitgangspunt voor deze ruime woning zijn twee volumes, op elkaar geplaatst en van elkaar verschoven. De volumes omvatten een aantal patio’s die de woning enerzijds voorzien van een overvloed aan licht en anderzijds een luchtige sfeer creëren.   
De patio aan de voorzijde brengt de bezoeker  in een semi-private buitenruimte die leidt naar de inkomdeur. Tegelijk geeft ze licht aan de TV-ruimte zonder privacy prijs te geven.
De patio aan de achterzijde is een zonneterras met zicht op de tuin en waarrond leefkeuken, eethoek  en haardruimte zijn georganiseerd.
De trap tussen haardruimte en TV-hoek leidt discreet naar een werkruimte op de verdieping die in verbinding staat met de leefruimtes door een royale vide. Ze geeft een verrassend uitzicht op patio en tuin.
Door 20 cm dikke isolatie in de buitenmuren, luifels op de zuid-west georiënteerde gevels en zonwerende beglazing kan ook op warme zomerdagen optimaal genoten worden van de grote glaspartijen.